Ди Си

от Николай Ангелов, 25.08.2007 | 8 коментара

Метрото в Washington DC

Бях 8 дни във Вашингтон. Американците си го наричат DC — от окръга District of Columbia.

Както и да го наричат, Вашингтон не е сред най-интересните градове, в които съм бил. Помпозни правителствени сгради, мемориали и голям парк с музеи. Не бих отишъл като турист там, въпреки че доста американци ходят само за да видят Белия дом и Капитолия. Странни хора.

Единствено предградието Georgetown е различно, с малки къщички в стила на Америка от времето на Марк Твен. Там си има и нормална търговска улица с малък мол.

Харесаха ми:

 • Метростанциите. Всички са с огромни касетирани сводове.
 • Кранчето на душа в хотела. Не знам дали в цяла Америка е така, но в хотела душът имаше само 1 кран и той регулира единствено температурата на водата, но не и силата на струята — силата е винаги максимална. Просто и удобно, защото винаги под душа аз искам да съм с максимално силна струя и е излишно да мога да регулирам тази сила.
 • Негърките. Белите американки не са секси. Но затова пък негърките са си точно като от хип-хоп клиповете.

За пръв път бях в Америка и нямаше как да не ми направи впечатление, че всички хора са адски учтиви и се усмихват. Ако се разминавате, още на 2 метра пред теб ти казват Excuse me. Във всеки магазин те посрещат с Hi, how are you today. Какво по-хубаво ли? Нищо, ако не си личеше, че всичко това е фалшиво. Още на втория ден си исках балканската неучтивост и темерутщина.

Снимки от DC.

Коментари

 1. петьо (25 август)

  Значи... е вярно... за негърките? Искам негърка от американски клип!!! Защо не ми донесе?

 2. zvezda (23 септември)

  Негърки-недей така. По-опечени американки, е по-така political corectness :)

 3. Николай (23 септември)

  :) В българския език "негър" не е обидна дума. А и според американската political correctness целият ми пост e некоректен.

 4. zvezda (23 септември)

  Имал си късмет- в Юта за 4 месеца почти никакви опечени американки не видях. 94 % приличаха на шотлантки!:)

 5. Borisio ( 3 октомври)

  “Във всеки магазин те посрещат с Хи, хоw аре ыоу тодаы. Какво по-хубаво ли? Нищо, ако не си личеше, че всичко това е фалшиво. Още на втория ден си исках балканската неучтивост и темерутщина.”

  Напротив – не е фалшиво. Неуспешен опит от българска страна да се изкара, че гроздето е кисело.

 6. Николай ( 4 октомври)

  :)Българска му работа, нали.
  От поста, мисля, става ясно, че това са моите лични впечатления за 8 дни в US. Знам, че е недостатъчно, за да се правят обобщения. Просто някои зърна от гроздето за това време наистина ми се сториха кисели. Личен вкус.

 7. Краси ( 7 октомври)

  Това за “How are you…” и усмивките е вярно и за американците, извън САЩ(лично впечатление). И да, прав си, фалшиво е, но тук, в БГ, съм се нагледал на намусени и вечно ядосани “истински” хора и честно казано, предпочитам “фалшивите” усмивки. С тях, живота изглежда по-лек. А какво по-хубаво от това в и без това сериозното положение в БГ... Както казваш – лично мнение и впечатление.

 8. Venus Ganeva (25 септември)

  Komentatorat e v Chicago .da vi kaza nisto ne ste razbrali za negarkite v us . Ami te 70 % sa grozni debeli I rasistki nastroeni . Tia seksi shokoladovite az sam tuk ot 8 godini obikoluh polovin amerika I takava jrasavica ne srstnah . Zauda ne viarvsite ot nashite momi4eta po hubavi niama a tova 4e ne se usmihvat e rezultat ot upravlenieto ni ot loshi politici. Poviarvaite mi tuk e palni s debelani.

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории