ЗА контейнера

от Жана Стоилова, 27.02.2007 | 4 коментара

Скоро на Христо му се наложи да събере повече информация за сглобяемите къщи. И аз попрегледах и попаднах на един град от контейнери — много интересни примери, показващи как архитектурата ползва това иначе стандартно средство на съвременната търговия. Обзета от въодушевление си представих как нашата асоциация смело реди контейнери с присъщия й ентусиазъм и проверих какво подобно се предлага в БГ. Останах силно разочарована от проучването, но пък добрата новина е, че има свoбодна архитектурна ниша.

На когото му се струват брутални тези контейнерокъщи, може да намери и по-конвенционални примери за преносима архитектура на този сайт, например.

Коментари

 1. valkoto (27 февруари)

  Идеята с контейнерите е невероятна, винаги съм вярвала в добрите идеи и най-вече в това, че освен добри са и изключително оригинални. Аз лично бих живяла в Container building, много е уютно, достатъчно светло и просторно. По това, което видях на сайта на Urban Space Мanagement интериора може да бъде по твой вкус и няма да кара да се чувстваш като в тенекиена кутийка. Единствено ме притеснява ехото, което сигурно се разнася в подобни сгради, както и степента, в която могат да бъдат отоплявани.
  Поздравления за интересната контейнерна находка.

 2. Жана (28 февруари)

  Няма място за притеснение! От вътрешната страна на стените и тавана е добавена минерална вата, която осигурява чудесна звуко- и топлоизолация. Комфорта на обитаване не се различава от този на конвенционалното жилище.

 3. ааа (18 март)

  http://www.lot-ek.com/

 4. П.Грозев ( 3 януари)

  В момента строя къща контейнер. Ще споделя повече инфо в периода на работа.

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории