Pecha Kucha мина

от WhATA, 30.01.2009 | 12 коментара


Photo: Гергана Матеева

Снощи участвахме в Pecha Kucha Night. Kлуб Соло беше препълнен, а нашата работа замалко да се закучи. Цял ден имахме проблеми с кабели, свързването на mac-а ни, звука. Накрая всичко се получи добре и презентацията мина гладко.

Темата ни беше “Архитектура и не-архитектура”, но не ставаше дума за блога, а за Джеймс Бонд.

Другите презентатори говориха основно за града, законите и лошата среда, в която живеем.

Клубът беше доста... хм... интересен — с леопардови диванчета и червени изкуствени кожи по стените. Направо “Pimp my Pecha Kucha”.

Сега чакаме клипчета в YouTube. ProvoCAD ни обещаха.

P.S. Eдин малък съвет към организаторите: Хубава инициатива, но другия път що не пробвате Червената къща или 4-ти километър? Или пък някое хале в Захарна фабрика?

***

2 седмици по-късно: ето я и презентацията ни.

Коментари

 1. И.Е. Станков (30 януари)

  Каква елегантна реклама на Хайнекен е тази снимка ;)
  Чакаме видеото!

 2. Р. (30 януари)

  Здравейте, вашата презентация беше една от няколкото 2-3, които много ми харесаха!
  Поздравявам ви! Относно клуба съм напълно съгласна с вас :-) – мястото не беше подходящо.

 3. Владислав Василев (30 януари)

  прекрасна презентация!

 4. Боби (30 януари)

  Ъм. Че то Соло не си ли е винаги бил така декориран? Последните десетина пъти до колкото помня (което не е много) си е все така? Или мислите, че това е специално заради събитието?!

  А след сбирката продължи ли харабия с традиционното ретро парти или затвориха?

  Аз лично смятах да дойда, но диарията, повръщането и цялостния бесен грип се свари в понеделник и в момента пиша от тоалетната чиния. Затова извинете неразположения тон.

  пп: Проблеми с Мака? Е па, ти зЕми си Мак, па чекай убуу! :D

 5. Николай (30 януари)

  Боби, клубът не беше специално декориран заради събитието. Просто интересен интериор за такава сбирка :) След това всички си затръгваха, не знам дали е имало ретро парти. А макът си е яка машинка, проблемите не бяха в самия мак, а в липсата на кабел да го вържат за проектора.

  Сори за грипа.

 6. M ( 1 февруари)

  Мястото наистина не беше подходящо,но sgrada.com си провеждат винаги там меропритията.Явно имат някакви уговорки със собствениците. Иначе за представянето, определено вие бяхте най-добрите. Повечето леко се поизложиха. Може би не са успели да вникнат в темата и говориха най-вече за това колко кофти е в България и колко е добре навън. На всичкото отогре не стана никакъв купон, което за пореден път доказа колко сме скучни архитектите!

 7. Bobarev ( 1 февруари)

  Мда, неподходящо избрана “чалга” обстановка...да бяхме в Sin city…там поне иронията и “гаврата” щяха съвсем да са очебийни и нямаше да има грам съмнение?: )Трите танциорки,кършещи снага върху стъкленото балконче, много добре се вписваха в атмосферата на архитектурното събитие....:)Поздравления (отново) за презентацията ви – стилна и закачлива: ) Zoom и непукистите от Vizuar също много ме зарадваха.....малко самоирония никога не е излишна:)

 8. Creator ( 2 февруари)

  Поздравления.С презентацията ви ударихте 10-ката въпреки ,че както сами отбелязахте много хора стават негативно настроени само със споменаването на Бонд.Иначе в клубчето беше доста неоудобно/аз лично гледах от втори ред на балкона андигнат на пръсти надничащ между две глави:(,а жена ми нещо не можа да види даже/,но все си мисля че као се проведе на по-удобно място ще се загуби “неформалната” атмосфера и ще земе да стане още по-скучно.Вероятно просто трябва поканите да се намалят от 300 на 250.

 9. Владислав ( 2 февруари)

  публикувахме две от презентациите в dibla.com .. дайте да качим и вашата, че някак ми липсва : )

 10. Николай ( 3 февруари)

  Владислав, и от други места ни я искаха. Проблемът е с видеата вътре и затова slideshare.net не върши работа. По-добре да е запис от самата вечер, иначе само презентацията няма да говори много. Някой друг освен Provocad да е снимал?

 11. martinangelov (13 февруари)

  Ето голяма част от видеата http://provocad.com/?p=599 , ако искате вашето може да качим някъде за директно сваляне и ползване.
  Поздрави!

 12. Николай (13 февруари)

  Мерси за видеата. При вас са добре, няма нужда от друг линк. Междувременно скалъпихме уеб версия на презентацията ни

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории