Линкове, юли '07

от Николай Ангелов, 17.07.2007 | 1 коментар

Wallpaper* Architects Directory 2007
Списание Wallpaper* публикува избора си от 101 архитекти за тази година. От това, което видях, впечатление ми направиха поляците KWK PROMES. България я няма.
We'd all be living in dams
Авторът на BLDGBLOG размишлява (по-скоро мечтае) за нови места за живеене. Къщи в стените на язовири, къщи в рампите на магистрали...
mistria.hit.bg
Линкът ни бе препоръчан от tarelka в коментар към поста Новото ретро. Сайтът е за хубави и лоши сгради в София.
Peripheral Landscapes
И накрая едно клипче за Mexico City. Върна ме във ВИАС, когато по териториално устройство правехме такива анализи и, за да бъдем cool, ползвахме начина на представяне от книгите на Rem Koolhaas. Сега този начин на представяне се ползва в клипчета.

Коментари

 1. chainik (20 юли)

  Много интересно е това We’d all be living in dams. Страшно ми харесва идеята за The Cool Hunter (да си живееш в стените на акведукт или нещо подобно), както и сградите в Ponte Vecchio във Флоренция (макар че те там от липса на място са започнали да строят къщи по мостовете :)). Така например къща от типа на тази, за която става дума във филма Lake House (http://www.imdb.com/gallery/ss/0410297/3829.jpg.html) или като тази във филма A Series of Unfortunate Events (където тя просто виси над нищото в бездната)
  предполагам са не само моя мечта, но и мечта на много други. Но и в България си имаме примери за живописни постройки на живописни места (ето тук например Таня ги е снимала (http://s8.photobucket.com/albums/a36/taniater/2007_April_Trip/?
  action=view¤t=2007_April_Trip_021.jpg
  ) (http://s8.photobucket.com/albums/a36/taniater/2007_April_Trip/?
  action=view¤t=2007_April_Trip_018.jpg
  ). А какво ли би било да живееш на моста на Колъо Фичето :)

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории