Foo Dplace

от Николай Ангелов, 28.11.2008 | 12 коментара


Уго в Младост

FOO
Dplace


От другата страна

Фасадно типографско избухване. Невил Броуди и Дейвид Карсън ряпа да ядат.

Коментари

 1. Михаил (28 ноември)

  И строежа е на средата на една градинка. Аз бих бил по-скромен, за мен това си е голяма антиреклама.

 2. Creator (28 ноември)

  Тая сградка я наблюдавам от месец два.Лично на мен ми е страшно присърце-идеята е страхотна.Сградата пасва на средата като геометрия и като цвят/супер се връзва с жълтото на Билла/.На това нещо по времето на комунизма са му викали синтез на изкуствата :)По въпроса за градинката – да са му мислили тия дето правят градоразстройството.Отделно на мен ми приличаше на мърлява поляна.

 3. WhoisR (28 ноември)

  Винаги ми прави впечетление текста с малко букви. Забелязахте ли как са подередени надписите: Наздраве, Кухня, Арт ...:)

 4. Mok (28 ноември)

  Почти всеки ден минавам оттам и съм проследил строежа на сградата почти от начало. В по-ранните етапи, да си кажа честно, даже ми грознееше, но отскоро обърнах внимание, че са я боядисали и направо като че ли се изненадах колко може да подобри нещата бояджията. Друг е въпроса, че стигнали ли сме дотам бояджията да (о)прави сградата сме изпуснали нещата. Както и да е – не е лоша къщата, въпреки че аз лично харесвам друг тип архитектура. Браво на творците.

 5. Мок (28 ноември)

  П.п.: Между другото – най-интересното от сградата (прозорците в случая) не се вижда добре на тези снимки.

 6. j. (28 ноември)

  аз от сгради не разбирам, но пък ми прави впечатление надписа :).
  тревожи ме това D (от food) на долния ред. :)

 7. Николай (28 ноември)

  Сградата че е хубава, хубава е. Написах поста заради буквите. Опитали са се да напрвят типографска композиция, но... Престарали са се в композирането :)

  Хората, с които минавам често край нея, се чудят дали са нямали място, че D е на нов ред.

 8. дима (28 ноември)

  Какво й пречи D-то на аналогията с чинийките, че така безкомпромисно са го изритали долу? С право се чудят минувачите дали не им е стигнало мястото, и аз не разбирам защо някой умишлено ще причини това на фасадата.:)

 9. Creator (28 ноември)

  Честно казано мен D-то не ме дразни ,даже стой свежо – въпреки че не виждам особен смисал в долния му ред.Това което ме дразни в типографската комопзиция е прекаленото едреене на УГО + FOODplace като цяло – просто са се разпънали от край до край.

 10. an (28 ноември)

  Spored men tova s bukvie si e tipichen reklamen trik. I vinagi raboti zashtoto v gradskata sreda ne se sreshta chesto. Ami vijte samo kak vi kara da se chudite za tezi bukvi i da gi obsujdate nai ujiveno:) i sega si predstavete kak tova se sluchva sus vseki koito minava ottam, njama kak da ne se zabeleji, i vseki ima mnenie po vuprosa. Dali se haresva ili ne, njama znacenie, vajna e provokacijata. Taka i kuchetata shte razberat che ima novo Ugo v mladost.

 11. R ( 5 декември)

  Малко като на свинче звънче.
  Почти съм сигурен, че и архитектите проектанти на сградата беснеят, че някой “дизайнер” им е окепазил труда.

 12. reader (27 декември)

  Според мен има обяснение за това толкова коментирано“D”
  съвсем просто е “D” place като The place
  аз поне така го разбирам ....

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории