Два гаража

от Жана Стоилова, 3.06.2010 | 5 коментара

Какво харесват хората, за които архитектурата и дизайна не са професия, ни е много интересно.

Ето два примера за гаражи, които със сигурност не са проектирани от архитект, но пък собствениците са проявили отношение — всеки според вкуса си.

Подходът при построяването на този гараж в с. Гела не е далеч от този на MVRDV или Herzog & de Meuron — къщичка с форма и прозорчета като от детска рисунка и обшивка от един материал, приложен в различни посоки. Ако и покривът беше от дърво, гаражът щеше да е достоен пример за сп. Detail.

Вторият гараж е в село в Родопите, по поречието на р. Арда, близо до Дяволският мост. Това обяснява натуралистичното изобразяване на местната забележителност от римско време — с каменни плочи на стената на гаража.

Коментари

 1. Creator ( 3 юни)

  Направо се влюбих в пример едно.Доста интересно кои и кога го е направил в този му вид:)

 2. Сашко ( 4 юни)

  гаражи като Nr1 има доста много по села и паланки почвайки от Словения та нагоре, на север :)

  и да, много са яки!!

 3. iana ( 4 юни)

  spored mene garajite triabva da sa dolepeni do samata kushta, taka samostoiatelno razvaliat peizaja, no inache sa gotini :)

 4. lyd ( 6 юни)

  Гласувам за първия и против втория :)

 5. valkoto ( 7 юли)

  Единственото обяснение, което си давам за гараж 2 е, че някой отчаяно е имал нужда да покаже какво може и това е бил начинът. Така хора, които искат да имат подобно творение някъде си, ще спрат колата си докато минават покрай този гараж, ще поразпитат кой го е правил и ще се свържат с твореца. Освен рекламна, друга цел не виждам, толкова е неудачно и нелепо.

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории