Детски работи

от Жана Стоилова, 2.12.2009 | 4 коментара

Не знам дали е заради коледната украса по витрините или писмата до Дядо Коледа, но този път сме на детска вълна. И не само. Става дума за детските неща, които се ползват от малки, големи и още по-големи.

За малки…

Направо е удивително колко излишна енергия имат децата. А когато няма подходящо място да я изразходят, мебелите в къщата са сериозно застрашени. Освен ако не са направени точно за катерене или пързаляне. Малко повече място за стълбата или импровизирана стена за катерене може да осигури целодневно занимание за децата.


Различните начини на придвижване винаги са забавни (via Remodelista)

… големи…

Един от най-популярните офиси на Google — този в Цюрих, много прилича на детска площадка. Площта на личното работно място е сведена до минимум за сметка на общите пространства. Идеята е по всякакъв начин да се стимулира креативността на служителите.


Пързалките се ползват обикновено от деца, но и от служители на Google (via archdaily)

… още по-големи…

Преди време арт-инсталация в Tate Modern провокираше посетителите да се движат различно — по гигантски пързалки между етажите. Авторът Carsten Holler я нарича “игрище за тялото и мисълта” и твърди, че пързалките могат да бъдат част от обществения транспорт. И хората наистина ги ползваха.


Пететажните пързалки в Tate Modern наистина се ползваха. (Photo: Sonny Side Up!, flickr)

И Дядо Коледа

По темата с писмата до Дядо Коледа могат да помогнат шведите от Playsam. Те правят дървени играчки за деца, но много вероятно е да ги поискат и бащите им. Моделите са сред класиките в шведския дизайн.

***

А кои са детските неща, които и вие ползвате?

Коментари

 1. georgivar ( 2 декември)

  Lego :)

 2. Creator ( 2 декември)

  Умирам да се катеря по “детски катерушки”.Също така съм забелязал ,че наи-използваните басеини в хотелите са именно детските (стават и за пиене на алкохол в тях).За водни пързалки(то маи за сякви)направо умирам -а тва за пързалките като транспорт ме разтърси коренно :) .Много е яко да си играя с хвърчила и колички с дистанционни.Абе баси детео съм – добре че имам 2 деца да имам извинение да си играя с тях.

 3. valkoto ( 3 декември)

  Детски люлки, чорапки с детски апликации, плюшени играчки и детски анимации (ако се класират към “неща”).

 4. nixonixo ( 4 декември)

  хвърчило, “уред” за сапунени мехури, малък метален пумпал :)

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории