Студентската архитектурна медия Stroiinfo.com

Номинация за Нормалност на годината, 2018

Така и не разбрахме какво точно е Стройинфо – дали е студентска, дали е младежка или е просто ентусиазирана нова архитектурно-строителна медия. Факт е обаче, че са активни, информирани и отразяват архитектурните новини бързо и навреме. Пишат за нови сгради и материали, съобщават новини за събития и конкурси, превеждат статии, дават съвети за архитектурна фотография и дори за подаръци. Не държат да са политически коректни като повечето строителни медии. (Всъщност от тях научихме за провала на конкурса за възстановяване на войнишкия мемориал пред НДК и при тях прочетохме интервю с един от участниците). Напоследък дори се учат да слагат линкове в текстовете си и да обозначават източниците на вдъхновение, което е важно. Приличат на архитектурен дайджест, а това е хубава ниша.

Гласуване на публиката
157 гласа (7.70%)

Всички категории

WhATA лого

WhATA Awards са годишни награди за успехите и провалите в българската архитектура. Връчват се от 2010 година. Номинациите и наградите на журито се определят от WhATA - платформа за архитектурна критика и публицистика. Наградите на публиката се избират с онлайн гласуване.

Подкрепете WhATA AWARDS

Вече 10 години WhATA правят WhATA Awards про боно за обществото. Ако следите и цените WhATA Awards, можете да ги подкрепите с малки месечни дарения, за да покажете на създателите им, че усилията им имат смисъл.

Подкрепете ни в Patreon

WhATA AWARDS

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010