“Което остава”, документален пърформанс-променада, Vox Populi

Номинация за Нормалност на годината, 2018

Снимки: Михаил Георгиев

“Което остава” е импровизиран социален спектакъл, продуциран от студиото за документален театър Vox Populi и сдружение “За Земята”, който буквално повежда актьори и публика по следите на софийските събирачи на рециклируеми отпадъци. Знаете ги, онези маргинали около кошовете за боклук, които влачат бутилки, пластмаса и хартия, а ние бързо подминаваме. Ако не ги подминем обаче, а тръгнем след тях, оказва се, можем да открием един цял нов град, успореден на официалния, който ни показва непознатото лице на софийските улици, тайни вътрешни дворове и мазета, фотогенични стълби и статуи, скрити врати и непознати фасади. Освен скитниците, градът е другият истински герой в този пърформанс. Затова той намери място и в тези номинации. А имаме нужда от повече такива, за да се огледаме с други очи.

Гласуване на публиката
35 гласа (1.72%)

Всички категории

WhATA лого

WhATA Awards са годишни награди за успехите и провалите в българската архитектура. Връчват се от 2010 година. Номинациите и наградите на журито се определят от WhATA - платформа за архитектурна критика и публицистика. Наградите на публиката се избират с онлайн гласуване.

Подкрепете WhATA AWARDS

Вече 10 години WhATA правят WhATA Awards про боно за обществото. Ако следите и цените WhATA Awards, можете да ги подкрепите с малки месечни дарения, за да покажете на създателите им, че усилията им имат смисъл.

Подкрепете ни в Patreon

WhATA AWARDS

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010