Ivan Vazov Open

Номинация за Нормалност на годината, 2019

Снимки и видео: Димитър Караниколов

Покрай скандалите с “Графа” ремонтът на ул. “Иван Вазов” мина незаслужено леко. А си беше отчетлив кошмар – една от най-разбитите улици в центъра на София се ремонтира близо две години и в крайна сметка дори не успя да стане истинско споделено пешеходно пространство (вж категория “Бъг на годината”).

По едно време, в средата на юли, когато хаосът, прахът и мръсотията бяха в пика си, ремонтът на улицата стана вайръл. Тъкмо бяха положили пясъчно-чакълената основа за паважа и на минаващия често оттам Момчил Захариев тя заприличала на клей корт. Както казал за Дневник (чиято редакция също е на злополучната улица), той не бил от хората, които се интересуват от политика и гледал на ремонта от смешната му страна. Като вали – басейн, като е сухо – пясъчник, преди да сложат паветата – Ролан Гарос. “Разчертали” полетата с тоалетна хартия и разцъкали малко тенис, докато Димитър Караниколов снимал. Едно видео и малко секси снимки с дрон по-късно и имаме поредния ремонт-попкултурно явление. С хаштаг #ivanvazovopen.

Гласуване на публиката
122 гласа (5.57%)

Всички категории

WhATA лого

WhATA Awards са годишни награди за успехите и провалите в българската архитектура. Връчват се от 2010 година. Номинациите и наградите на журито се определят от WhATA - платформа за архитектурна критика и публицистика. Наградите на публиката се избират с онлайн гласуване.

Подкрепете WhATA AWARDS

Вече 10 години WhATA правят WhATA Awards про боно за обществото. Ако следите и цените WhATA Awards, можете да ги подкрепите с малки месечни дарения, за да покажете на създателите им, че усилията им имат смисъл.

Подкрепете ни в Patreon

WhATA AWARDS

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010