ИКЕА в БДЖ

Номинация за Нормалност на годината, 2019

Снимки: ИКЕА

Пътуването с влак е яко, но не и с БДЖ. И докато държавата се занимава с дълговете на закъсалия превозвач и някой измисли как да го реформира ефективно, поне влаковете могат да започнат да изглеждат по-добре.

Това лято с инициативата “Вагон турист” ИКЕА преобрази няколко от скучните спални вагони на БДЖ в неочаквано ведра шарения. Интериорът беше обновен с артикули от летния асортимент на шведската мебелна верига – цветни чаршафи, килими, декорации, стикери с надписи: „Ела, изгрей“, „Домът е там, където си в отпуск“ и други дреболии.

Който и да стои зад рекламната стратегия на националния железопътен превозвач за отдаване на площи във влаковете с рекламна цел, браво на него. Чаршаф по чаршаф, стикер след стикер – и ей ви на още една нормалност.

Гласуване на публиката
199 гласа (9.09%)

Всички категории

WhATA лого

WhATA Awards са годишни награди за успехите и провалите в българската архитектура. Връчват се от 2010 година. Номинациите и наградите на журито се определят от WhATA - платформа за архитектурна критика и публицистика. Наградите на публиката се избират с онлайн гласуване.

Подкрепете WhATA AWARDS

Вече 10 години WhATA правят WhATA Awards про боно за обществото. Ако следите и цените WhATA Awards, можете да ги подкрепите с малки месечни дарения, за да покажете на създателите им, че усилията им имат смисъл.

Подкрепете ни в Patreon

WhATA AWARDS

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010