Отново за Захарна

от WhATA, 17.09.2009 | 5 коментара

Дневник излезе с хубава статия за Захарна фабрика, от която става ясно, че:

 • собствениците и на тях не им отговарят на въпросите “що така”
 • БНТ все пак си е изнесло архива (бяхме се разтревожили, че старите броеве на Всяка неделя и записите от Априлския пленум ще бъдат затрупани под руините). Интересно само защо не взеха поне едно предаване по случая да направят, в централните новини нещо да пуснат...
 • НИПК и общината все пак нещо са се задействали, което е хубаво

Очаквайте картинките и думите от нашия пост Захарна фабрика: Пропаганда хип-хоп да се появят към края на септември в изложба с идеи за София, организирана от списание 1 в рамките на Sofia Architecture Week.

А за вас, читатели, които идвате от Дневник, защото там сте прочели, че сме писали по въпроса, ето всичките ни постове за Захарна накуп.

Коментари

 1. Иван Щерев (18 септември)

  И в последния брой на ABITARE има статия за Захарна и се споменава за вашата рубрика по темата.

 2. Анета (18 септември)

  Да, тази статия в Abitare е наша. От списанието ни поканиха да пишем по темата

 3. Нели Павлова (20 септември)

  А какво ще кажете за нещо такова?
  www.boqueria.info/En…
  Изисква сравнително малко преустройство, не е нужно да се климатизира...

 4. Wed (24 септември)

  Много добра новина е подемането на темата и от професионалните медии- има голяма нужда да се шуми за проблемите пред по-широка трибуна, както и да се ограмотява обществото за тях. Изчетох читателските коментари до момента там и определено ме радва преобладаването на позитивната тенденция в отношението на хората към общото ни наследство. В статията на Дневник има кратък абзац (референция: “Има предположения,...”), който по смисъл почти буквално припокрива и моето лично мнение, изразено в коментар към една от темите ви за фабриката, (референция: “Захарна фабрика. Пропаганда хип-хоп”, коментар на Wed); същото по-късно интегрирах и в отделна своя тема по проблема за разрушаване на старите сгради в столицата в по-генерален аспект. Тъй като в статията ми има препратка и към вас, а и мисля, че мястото и моментът са подходящи, ето и директната връзка към нея: wp.me/psfcZ. Поздрави от Wed.

 5. N.Pepelishev ( 2 октомври)

  А ето какво правят хората от подобни места

  www.thedistillerydis…

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории