Обратно броене с Wallpaper* (2008)

от Анета Василева, 11.01.2008 | 1 коментар

Миналогодишният брой на Wallpaper с Design Awards

След като от началото на януари ни подгряват всеки ден, списание Wallpaper най-сетне пуснаха и тазгодишната порция дизайн отличници.

От обикновен експеримент преди четири години (все пак има неизброими класации за къщи и предмети), наградите на Wallpaper взеха да придобиват класически култов статус.

В началото просто си купувах февруарския брой на списанието и доволно си го складирах. Миналата година изтеглих всички номинирани още през януари. А тази година се хванах, че от 1.01.2008 г. чакам номинациите в различните категории, които в холивудски маниер ни бяха пускани онлайн, на порции, с необходимата доза фанфари.

Да не говорим колко интересно става журито с всяко изминало издание. Всеки път е забележителна извадка от ретро и суперстар архитекти, дизайнери, режисьори, актьори или пък просто личности. Никога не са най-популярните в момента, винаги има по нещо извън тълпата в тях. Групичката тази година включва сред останалите и Tadao Ando (архитект), вездесъщата Patricia Urquiola (мебелен дизайнер), корейския режисьор Wong Kar-wai и дори Donatella Versace

Сега и за наградите. Обърни внимание на:

 • Най-добър ресторант на годината
  Шведският Mathias Dahlgren е по скандинавски семпъл и шик, със смели цветове и ретро мебели.
 • Най-добра обществена сграда на годината
  Новият музей на модерното изкуство в Ню Йорк, дело на японците от SANAA, изпревари даже Zumptor само месец, след като беше отворен и всички (дори ние) писаха за него.
 • Най-добра къща на годината
  Хитроумната Ring House на TNA е доказателство, че зад всяка велика къща стои по една малка, но добра идея. Още за Ring House.

А най-добре разгледай всичко подробно. Все пак Wallpaper ни учат на добър вкус от години.

Коментари

 1. tarelka (30 януари)

  na men parketa mi haresva,baizvan li e ili mu e takuv cveta?

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории