Детайл: Отводняване

от Жана Стоилова, 22.10.2008 | 8 коментара

Имате си палто, марково и скъпо, освен това си го харесвате. За ваш ужас откривате дефект, не е голям, но разваля иначе чудесната линия. Няма да го носите така, нали?

Това е детайл за отводняването на покрива на Kемпински Хотел Гранд Арена в Банско.

Ако беше моето палто/хотел, със сигурност щях да направя рекламация.

Отводняването на Кемпински, Банско

Водосточната тръба

Коментари

 1. Creator (22 октомври)

  И аз винаги съм се чудил на собствениците който изсипват торби с пари по ена сграда и най-накрая позволяват на група майстори/технически ръководители/изпълнители да оакат завършителните детайли.Сигурен съм че тук дори не е ставало въпрос за пари ,а е опирало до немърливост+бързане и философстване от страна на разбирач/изпълнител.

 2. иво (22 октомври)

  Едно от любимите ми неща за наблюдение из София са улуците и водосточните тръби на новите сгради. Старите сгради са тривиално паралелепипедни и не дават никакво поле за изява, но новите, с “разчупените” си форми и немислимите подпокривни етажи и големи тераси, са истинско предизвикателство за таланта на някой технически ръководител – перничанин!... :)
  Погледнете някой път нагоре, докато ходите по улиците – струва си. Ако не друго, поне ще ви се оправи настроението, за това че вие не живеете там.

 3. Марин (22 октомври)

  Какво ли става с тия тръби ф50 през зимата? И какви ли висулки са образуват от покрива през пролетта?
  А дали всъщност не събира някакъв кондез?

 4. Спас Колев (23 октомври)

  @Creator: Нещата не (би трябвало да) опират до изпълнение. Този детайл би трябвало да е решен още в проекта. Но най-често архитектът е велик и стои над тези неща.

 5. Creator (24 октомври)

  Тва ,че архитектите стоят над тези неща много грешиш ! Казвам го от мое име и на колегите който познавам.

 6. Николай (26 октомври)

  Яка статия за отводняването от Павел Попов. Според него, а и според традицията, за ниски сгради няма нужда от улуци, а водата трябва да се поема от терена (от канавки, улеи, канали, които се поддържат много по-лесно отколкото улуци на покрива, а и не развалят архитектурата). Ако има достатъчно дълбоки стрехи, водата не е проблем за фасадите. А високите сгради, независимо с какъв покрив, е по-добре да се отводняват отвътре, скрито, а не на фасадата.

 7. Mok (28 октомври)

  На П.Попов му дай да подскача, да критикува и да ти казва как е най-добре да се направи. И естествено да демонстрира професионалната си начетеност. Елементарно е да говориш кой какво не е направил, къде е сграшил, какво не е изпълнил.. изобщо напоследък стана много модерно да се критикува всичко що мърда и що не мърда, а да се направи е трудно. Но такава висша форма на лицемерие всъщност не е учудваща взимайки предвид мащаба на проблема.

 8. Майстори ли?! (25 януари)

  Плача с кървави сълзи като гледам това и си представям ел. мрежа, високоговорители, кучета, бараки – а в тях майстори и технически ръководители на обекти.

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории