WhATA AWARDS. Архитектурни награди

Секция “Архитектура и дизайн” на филмовия фестивал Master of Arts

Категория: Архитектурно събитие на годината

От самото си създаване преди 3 години фестивалът за документално кино Master of Arts има специална секция “Архитектура и дизайн”. Допреди 2018 обаче филмите там бяха малко и някакси не успяваха да станат събитие в нашия малък провинциален културен кръжец. Тази година обаче фестивалът масово проби и в архитектурните среди – с филмите “Die Böhms: Architektur Einer Familie / Concrete Love” (за немския майстор на брутални църкви от видим бетон Готфрид Бьом и неговото семейство), с “Бярке Ингелс – времето на архитекта” (за напористото датско момче, което се превърна в най-младия стархитект на нашето време) и особено с “Рем” – за култовия холандски архитект Рем Кулхас. Този последният филм събра нечувано множество архитекти на прожекцията си в кино “Люмиер”.

Един съвет към фестивала за догодина. Хубаво е да има известни имена. Но е добре да има и филми за проблемите и дебатите в архитектурата днес. За справка – програмата на Архитектурния филмов фестивал в Ротердам.

Гласуване на публиката
154 гласа (10.03%)

Обратно към всички номинации

WhATA лого

WhATA Awards са годишни награди за успехите и провалите в българската архитектура. Връчват се от 2010 година. Номинациите и наградите на журито се определят от WhATA - платформа за архитектурна критика и публицистика. Наградите на публиката се избират с онлайн гласуване.

WhATA AWARDS

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010