WhATA прави ремонт: Врати и мебели — in progress

от WhATA, 16.12.2010 | 4 коментара

Досега в “WhATA прави ремонт”: 1) избрахме апартамент, 2) планирахме промени в разпределението, 3) постигнахме съгласие за интериора, 4) развълнувахме се покрай къртенето, майсторите и съседа, 5) подменихме инсталациите и топлоизолирахме, 6) сменихме дограмата, избрахме уредите за банята и сушихме пода, 7) ядосахме се за банята и започнахме да мислим за мебелите, 8) сложихме настилки и обиколихме вехтошарниците

Продължаваме да ви занимаваме с ремонтните си неволи (и воли). В началото на седмицата монтираха вратите, а тези дни и мебелите. Ето как вървят нещата — този път накратко.

Ако се чудите с какво е застлан подът на снимките — това са листове велпапе или, иначе казано, кашон.


Плъзгащата се врата между дневната и кухнята — крилата се прибират в този джоб, който ще бъде затворен с лист гипсокартон.


Вратата в детската стая, все още без первази и дръжка. Такива са и вратите на спалнята и банята — бели и гледки.


Гардеробът в детската стая.


Гардеробът в спалнята. Ако сравните с чертежите, ще видите че е обърнат “надолу с главата” — грешка при монтажа, която вече поправиха.


Библиотеката в дневната. Доста се притеснявахме дали не сме я задали прекалено висока, но височината е точна. Ще има още един модул, разбира се.


Кухнята отвътре. Вратичките от дъбов фурнир още не са монтирани. Колоните с хладилника и фурната също ще се монтират малко по-късно, заради затварянето на джоба на вратата (от най-горната снимка) с гипсокартон.

***

Искате архитектурен проект от WhATA?

Пишете ни на contacts@whata.org.

Коментари

 1. Зори (16 декември)

  Библиотеката в дневната ми е фаворит . Аз бих направила цяла стена, за книги все не достига място . Цвета на стената е много хубав .

 2. цецо (16 декември)

  относно гардероба в спалнята, фугите до стената така ли ще останат, и дебелината на рафта ще поеме ли целия товар върху него? малко сухи въпроси но важни:) и …ще поберете ли всичките си книги и списания в библиотеката в дневната? успех!

 3. Creator (17 декември)

  Аз бих пуснал библиотеката до тавана – освен повече книги ще изглежда доста по-готино и ще личи ,че е за вашия са апартамент ,а не нещо купено.
  цецо според мен ще останат и са нарочни.Мен ме кефи фугата.
  Печката в кухнята и детайла на плъзгащата врата се очертават да станат яки.

 4. Тони (18 декември)

  Здравейте, апартамента става наистина много хубав! Пожелавам ви успех и публикувайте още снимки. Може ли да попитам къде в София може да се намерят столове на Charles Eames?
  Благодаря предварително!

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории