Twitter: учим се да пишем кратко

от WhATA, 12.05.2009 | 4 коментара

От известно време тайно пробваме новата мания на света Twitter. За тези които не знаят, това е сайт, в който пишеш какво правиш (или какво мислиш) в момента — но трябва да е кратко, до 140 символа. Нещо като статусите на Facebook, но по-просто.

Защо на две места?

В Twitter пишем за по-лични неща, отколкото в блога, споделяме линкове, или говорим за постове, върху които работим в момента. Там сме и малко по-политически пристрастни.

Как ще се промени блогът от това?

Почти никак. Само рубриката “От последните 10 дни” (за нещата, които са ни впечатлили напоследък) вече ще е нещо като обобщаване и отсяване на плявата, която бълваме в Twitter.

Twitter е добро упражнение за писане

Оказа се, че да пишеш кратко съвсем не е лесно. Понякога една мисъл се преправя по много пъти, за да се събере в тези 140 символа. Но ограниченията ти действат креативно. И, естествено, не се разбира какво си казал накрая.

И там, както и тук, постваме нередовно. Понякога по веднъж, а често и по няколко пъти на ден.

Ако ви се чете, адресът е: twitter.com/whatassociation.

Коментари

 1. Апостoл Апостoлoв (13 май)

  Вече и блогът ви може да се промени чрез Twitter! Съществува опция, която изкарва всяка ваша бележка в Twitter на първа страница в блога ви!

  Ако сте поместили линк към ваш комериален сайт в Twitter, това осигурява един допълнителен линк в Мрежата и тези, които се интересуват от рекламата онлайн, много добре разбират какво означава това...

 2. Николай (13 май)

  Да, знаем, че може да се показват бележките от Туитър тук, но умишлено не искаме да смесваме двата формата. Засега.

 3. mok (14 май)

  Мда... twitter ще излезе забавна машинка... все се каня и аз да я пробвам, че ми я рекламират на няколко пъти и все не ми остава время..

 4. Bobarev (14 май)

  Ха, кратко, забавно и информативно:)

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории