Софийските потайности

от Анета Василева, 29.01.2010 | 11 коментара

София нямала характер?

Вчера, в търсене на антикварни мебели, попаднах в едно подземие, пълно с мръсотия, боклуци и мебели от началото на ХХ век (и не само). Някои от предметите бяха в окаяно състояние, други бяха съвсем ок, а всички заедно създаваха чудна (чудата?) атмосфера на мястото.

Някои от креслата изглеждат като от къщата на Яблански.

Столовете са безброй. Идеална ще е трапезария с бяла минимъл маса и по един от всички тези столове. Има даже ретро детски играчки.

И сандъци като за чеизи с рисунки и дърворезби.

***

Този боклукчарник ми направи деня.

Коментари

 1. Марияна (29 януари)

  Здравейте, понеже и аз съм върл почитател на полъха на миналото, бихте ли споделили къде се намира тази вълшебна пещера? Поздрави за блога!

 2. И.Е. Станков (29 януари)

  А не се ли продават?
  В Берлин е пълно с магазини, които продават много по-големи боклуци на солидни цени.
  Има достатъчно атернативни собственици на айФони, които да ги купуват и комбинират с бeлi минимъл масi.

 3. Антон (29 януари)

  “Този боклукчарник ми направи деня.”

  Ужасна заемка от английски! А къде отиде българският език през последните години?

 4. Иво (29 януари)

  Е хайде кажете де! Моля! Зад църквата?

 5. Алек ( 1 февруари)

  а стига бе – фотьойла който е най-отгоре на първата снимка е или “клонинг”, или си е стола на баба ми който изхвърлихме след смъртта и преди 2-3 години.
  Лично го изнесох на улицата (Дондуков), и за няколко часа хвана гората.

 6. zax ( 1 февруари)

  Бижу!

  Не казвай къде са Антиките : )
  Към търсещите: погледнете в антиквариата на ул. Аксаков срещу магазина на Lindt.

 7. Рони ( 2 февруари)

  “Този боклукчарник ми направи деня.” – дребни англофилни снобчета! :))))))))))))))

  “...made my day” ли беше, че напоследък все чета английски фрази на кирилица и почнах да забравям, как се изписват в оригинал?

 8. София ( 2 февруари)

  @Антон & Рони:
  Хора, толкова са излишни тези дребнави коментари/ забележки. Ако това е начин да се изтъкне колко добре познавате родния си език и някои чужди, има предполагам езикови и самохвални блогове и форуми за целта. Нелепо е да се перчите тук с това точно. Out of context е. Перченето е нелепо по принцип.
  Прекрасно е да се пише на кирилица, грамотно, с препинателните му знаци и родни думички, но по-прекрасно е да се с адекватна цел, IMHO. Все още личният пример е по-силен от критикарстването, IMHO.
  Респект!

 9. мими ( 3 февруари)

  Да, при усърдно ровене може да се намери нещо готино по тези места. Като се постегнат тези неща стават наистина приятни. При всички положения имат характер и мярка. По-добре от новоправените “антики” в стил руски олигарх, на който му се иска бъде Луи...Съжалявам за линка. Просто за илюстрация....http://razkritia.com/из-„неофициалната-биография-на-лили-11/

 10. grayscale ( 4 февруари)

  To такива ‘боклуци’ винаги ще се намерят, но да видим кой му стиска да ги реставрира както си трябва. Аз не мисля, че някой се перчи ако нещо му се стори тъпо с основание. Да ме прощава колегата две мнения над мен... ноу шит!

 11. Arch - ( 6 февруари)

  Станков, не всичките са на солидни цени :) В дълбокия Нойкьолн има клошарници (наистина клошарници, не антиквариати) където заровени сред посуда и непотребни тостери можеш да си намериш много яки неща, ако не се грусиш да се завираш сред всичките тия боклуци. После трябва да се пазариш. Накрая на собственика (обикновено Харц5) му писва от теб и те праща да си ходиш с находката.

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории