Покажете ни жилищата си

от WhATA, 4.05.2010 | 13 коментара


Photo: Лора Драгнева

Преди известно време обещахме пост за това как изглеждат интериорите, които хората си правят сами. Без архитекти и дизайнери.

Искате ли да ни помогнете?

За да стане постът по-изчерпателен, имаме нужда от много-много примери, от които да подберем типичните (и нетипичните).

Освен пост би се получило и интересно проучване каква среда обитаваме днес. Обещаваме да не го продаваме нито на Гугъл, нито на ИКЕА, а да го използваме мъдро.

Снимайте и изпращайте

Та. Ако си харесвате (или не си харесвате) жилището, ще се радваме да го заснемете и да ни изпратите снимки или видео. Ако пък има и придружаваща история кое как и защо е направено, ще е направо безценно.

А ако, освен вашето жилище, отидете и заснемете жилището на приятел, роднина или съсед, ще заемете много специално място в мислите и сърцата ни.

Това не е конкурс и няма да бъдем зли. Единственото условие е в интериора да няма намесен архитект или интериорен дизайнер.

Можете смело да изпращате прикрепени файлове или линкове на interior@whata.org.

Чакаме.

Допълнение: Понеже няколко човека ни питаха кога е крайният срок, нека сложим и краен срок — 4-ти юни 2010. Имате време за ремонт, чистене и фотошопване.

Коментари

 1. И.Е. Станков ( 4 май)

  Може би би било мотивиращо, ако първо вие публикувате подробни снимки на интериорите на вашите жилища. ;)

 2. eва ( 4 май)

  те не могат да участват, всите не са случайни граждани хи хи и са намесени в интериорите си :).

 3. Еленко ( 4 май)

  Кога е крайният срок?

 4. Николай ( 4 май)

  @Еленко, мислехме да не слагаме срок – винаги приемаме снимки. Но да кажем, че за поста крайният срок е 4-ти юни (1 месец, считано от днес).

 5. maria ( 5 май)

  Хех! Вие нали знаете, че обущаря бос ходи :)))))!

 6. Анонимен страхливец ( 5 май)

  1. Награди?
  2. Анонимно ли е?
  3. Колко снимки е добре да се изпратят?

 7. Димитър Бурдев ( 5 май)

  Перфекна идея да видим резултата :)))))

 8. Николай ( 6 май)

  @Анонимен страхливец,

  1. Наградата е високо морална: удовлетворението, че холът ти може да попадне в селекцията от емблематични интериори, публикувани в поста :)

  2. Публикуваните интериори ще са анонимни. В писмото може и да се подпишеш, но в поста няма да споменем името ти.

  3. Няма ограничение – колкото снимки прецениш, че показват добре жилището ти (за всяко жилище е различно). Не е задължително и да са от всички стаи.

 9. Boat_house (10 май)

  Тоз “интериор”, който ще ви пратя няма да ви хареса, защото и на мен не ми харесва, ама няма да ви “прекършвам хатъра”.
  Друго искам да питам и май тука е най-подходящо – имаше в сп.“Наш дом” рубрика, не помня как се казваше, където хората си описват архитектурния проблем – с какво помещение разполагат, каква покъщнина и какви функции трябва да изпълнява и Архитекта им разписва варианти. Та въпросът е – дали ще ви е интересно да правите нещо подобно?
  Ако ви интересува некермански шик-романтизъм от 80-те – ще имате снимка от спалнята на нашите.

 10. antonie (10 май)

  дали ще ви изпратят снимки на неправени от дизайнер/архитект интериори, като ви четат основно архитекти/дизайнери….идеята е ок, въпреки това. мисля, че по-лесно ще стане ако двама от вас поработят като инкасатори за месец-два

 11. Николай (10 май)

  @antonie, може да ти се стори чудно, но неархитектите сред читателите ни са 2 пъти повече от архитектите. Миналото лято в блога пуснахме анкета, за да разберем какви хора ни четат и какви навици и очаквания имат. Попълниха я около 300 човека. Ето резултатите: whata.org/survey

  Но това за инкасаторите е интересна идея.

 12. Ицо (11 май)

  здравейте,
  идеята е много добра, може да направите рубрика “whata” репортерите и да активирате читателите си (а защо не и архитекти :)) дори бих чел и други теми освен написаните от вас, естествено сайта е ваш и вие ще преценявате дали темите си заслужават

 13. Биляна (21 юни)

  Аз така съм се запалила след като Ви открих, а това се случи преди 10 минути:))) Моето хоби е да пренареждам и пребоядисвам и станах толкова добра, че вече тръгнах и по други апартаменти – със стълба и латекс. Обезателно ще изпратя снимки от нас, ама дайте малко време да прибера прането от столовете…:)))

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории