Боя и ИКЕА

от Жана Стоилова, 25.02.2010 | 4 коментара

Когато сте на квартира и няма как да инвестирате в големи ремонти и мебели по поръчка, все пак има начин лесно и евтино да придадете индивидуалност на жилището си.

Най-добре подобни проблеми се решават с дребни, лесни хрумки. Но ние май не можем да се похвалим с личен напредък по темата. Засега.

През декември и януари с интерес следях поредица постове на door 16, за това как авторът предекорира наетия си апартамент с помощта на боя, ИКЕА и няколко поправени мебели втора ръка.


Така изглежда апартаментът при наемането.


Планът за покупки в кухнята, преди ходенето до ИКЕА. Чрно-белите интериори не спират да са актуални и тези цветове неизменно присъстват в колекциите на ИКЕА от последните години.


Резултатът в кухнята. Промените: едната стена е боядисана в черно, монтирана е малка масичка, има нови столове. На стената — календар с големи цифри вместо картина. Останалото са хитри детайли...


Дръжките на старите шкафчетата са сменени с нови, черно-бели. Дребна намеса, но ефектна.


Конзолната масичка в оригиналния си вариант е дървена, но подпората и е боядисана в черно като стената, за да не се забелязва.


Това са аплиците в дневната от първата снимка, онези със златната основа и къдравата шапка. С основа, боядисана в бяло, и обикновена крушка изглеждат много по-добре.


И новият домашен офис. В нишата, предназначена за гардероб, е направено бюро от сдвоени ПДЧ плоскости, които вече са били в апартамента и е трябвало да се използват за разделители в гардероба. С изтеглящия се плот и няколкото държача цената на новия офис е около 30$.

Тези постове за пореден път ме накараха да си помечтая за ИКЕА наблизо и за повече умения с четката.

Коментари

 1. Енота (25 февруари)

  а за големия бой в икеа нема ли да пишете

 2. Гонзо (25 февруари)

  ikeahacker.blogspot….

  Всъщност има още много такива блогове, има доста плява, но има и попадения.

 3. radoTs (26 февруари)

  доволно приятно. до колкото е вярно, че битието оформя съзнанието – стискам ви палци да продължавате да внасяте стил. поне докато не ви наема да помогнете с моето жилище. ;)

 4. chiaroscuro (13 март)

  Аз не бих могла да се концентрирам в черен хоумофис... Но пък за хоумтиатър е екстра! :)

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории