Блогът ни на iPhone

от WhATA, 4.03.2009 | 5 коментара

От няколко дни whata.org има версия за iPhone.

Читателите ни с iPhone не са малко, ако се вярва на Google Analytics. И решихме да им дадем една по-оптимизирана версия. Така че, когато напишеш whata.org в браузъра на iPhone, автоматично ще се отвори страницата, направена специално за тази машинка.


Още снимани екрани от iPhone версията

Информацията е в 1 колона, заемаща целия екран. А за да се намали трафикът, на първа страница се показва само последният пост плюс линкове към 15 по-стари поста (но само линкове). Коментари се пускат и четат нормално.

Изобщо, по-лесно ползване на блога ни, когато си в автобуса, таксито или на място без компютър.

Коментари

 1. Дима ( 4 март)

  оценявам инициативата, благодаря!

 2. martinangelov ( 4 март)

  браво! Само напред и нагоре, след година две това упражнение ще е задължително ми се струва. Я споделете техническата част – само CSS-ли сменяте някъде, че не съм се ровил за такава информация? Много поздрави!

 3. Николай ( 4 март)

  Техническата част: Блогът ни има 4 типа страници. За 2 от тях направихме изцяло нови алтернативни страници за iPhone, защото промените в тях не са само в дизайна, а и в типа съдържание. С PHP проверка (или с JavaScript) се редиректва към алтернативната страница.

  За другите 2 нямаше нужда от алтернативни страници, а само от друг CSS (с друг media type) и много малко PHP намеса (може и без, ако не подменяш някакви части от страницата). Не разбирам и грам от PHP, но има доста примери в нета.

  На всяка страница се слага и един мета таг за iPhone. Като цяло е лесно, защото има много инфо по въпроса. По-трудното е в нетехническата част — да се измисли как ще се опрости сайтът и какво ще остане.

 4. Creator ( 5 март)

  Ся ако раздадете и iPhone – и за да четем по път блога :)

 5. martinangelov ( 8 март)

  Мерси за инфото Ники и успех, като взема някое мобилно устройство ще му мисля :)

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории