5 неща, които да не подаряваш на един архитект за Коледа

от Анета Василева, 21.12.2007 | 2 коментара

В случай, че още се колебаеш, ето и обещаната порция анти-подаръци.

 • Албум на архитектурна тема
  Шансът да сбъркаш е огромен. Дори и да заложиш на хитов за масовата публика автор като Гауди. Още по-рисковано начинание е да купиш тематичен сборник тип Съвременен кухненски интериор. Архитектът или вече има тази книга, или не я иска, или изобщо не се интересува от албуми, а само смята квадратури.
 • Книга
  Имай предвид, че четенето не е любимо хоби на повечето архитекти. Ако ще е книга все пак, пробвай с популярни съвременни автори тип Умберто Еко или Харуки Мураками, за които пишат и в лайфстайл списанията.
 • Малък предмет за дома
  Поемаш голям риск, особено ако не си близък приятел от сходно дизайнерско поприще. И не мисли, че сокоизстисквачката на Филип Старк за Alessi е сигурен избор. Вярно, по-добре е от стъклена купа, но и възможността архитектът вече да я притежава отново е голяма.
 • Дрехи, аксесоари, бижута
  По-добре не, освен ако не подходиш към бижутата според предходния списък
 • Екскурзия в чужбина
  Особено ако е в класически туристически рай като Италия, Гърция или Тайланд. Или подари пътуване малко по на северозапад, или опитай да изровиш нещо тотално неизвестно. Пантеонът в Рим има по-малък шанс да се хареса от вила в забутано швейцарско селце.

Коментари

 1. петьо (21 декември)

  :) Къде остана доброто старо “All I need for Christmas is you”? Отивам да щурмувам моловете...

 2. Дона ( 6 август)

  Аз, попринцип, нямам нищо против разните там дизайнерски хрумвания, спрямо обновяването на визията на уредите в кухнята, но тази сокоизстисквачка ми изглежда доста нефункционална : )

Коментирай

 1. То е за защита от спам и ако го виждаш, нещо не е наред с браузъра ти

Категории